O Δημήτρης Νότας καλεσμένος στην εκπομπή «Ελεύθερο Βήμα»!

Μετά από οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο δήμαρχος Δημήτρης Νότας βρέθηκε καλεσμένος στο «Ελεύθερο Βήμα» για να αναλύσει τόσο τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο, όσο και όλα όσα προγραμματίζονται και να δηλώσει την παρουσία του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Φυσικά ο κ.Νότας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ στο Μενοίκιο όρος και μάλιστα με την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και μάλιστα με μια υπουργική απόφαση που δεν έλαβε καθόλου υπόψιν της ούτε τις αποφάσεις των οργάνων του Δήμου, αλλά και αυτή της Περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα είναι να προσφύγει ο Δήμος στο Συμβούλιο Επικρατείας αρχικά κατά της απόφασης για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, αλλά και στο άμεσο μέλλον και κατά της ίδιας της απόφασης απαλλοτρίωσης, καθώς η έκταση ανήκε στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά.

Δημήτρης Νότας: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά

Ναι στην επένδυση των φωτοβολταικών, αν και εφόσον δεν δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων είπε στην συνέντευξή του ο κ. Νότας, σημειώνοντας παράλληλα πως η προσφυγή του Δήμου στο συμβούλιο της επικρατείας είναι και υποχρεωτική και επιβεβλημένη, σημειώνοντας με νόημα πως όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις, εξέφρασαν αρνητική άποψη για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνέταξε η ίδια η εταιρία.

Μόνο που το υπουργείο στηριζόμενο σε μία διάταξη η οποία προστέθηκε στην ελληνική έννομη τάξη μόλις στις 04 Ιουλίου 2022, απαλλοτρίωσε την έκταση του Δήμου, δίνοντάς την στον ιδιώτη για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε δάση και δασικές εκτάσεις, για να εγκατασταθεί η επένδυσή του, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ

Να σημειώσουμε ότι η υπουργική απόφαση δεν έλαβε υπόψιν της ούτε τις αποφάσεις των οργάνων του Δήμου, αλλά και αυτή της Περιφέρειας, με άμεσο αποτέλεσμα να προσφύγει ο Δήμος στο Συμβούλιο Επικρατείας αρχικά κατά της απόφασης για τη Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), αλλά και στο άμεσο μέλλον και κατά της ίδιας της απόφασης απαλλοτρίωσης, καθώς η έκταση ανήκε στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά.

Ο κ. Νότας αναφέρθηκε στα έργα της τελευταίας τριετίας τόσο στον τομέα της παιδείας, όσο και στα έργα υποδομής σε οδοποιεία, αρδευτικά δίκτυα και ύδρευση.

Ο κ.Νότας δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την στήριξη του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή που στήριξε το δήμο όλη αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε στα έργα που τέλειωσαν όπως η πλήρης αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Τούμπας αλλά και το καινούργιο Δημοτικό σχολείο του Νέου Σουλίου που ήδη λειτουργεί κανονικά.

Τέλος ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Νέου Σουλίου, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, όπως και η ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Πεντάπολης, συμπληρώνοντας ένα έργο πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την παιδεία.

Ο κ. Νότας αναφέρθηκε στα έργα είκοσι εκατομμυρίων που προχωράνε κανονικά, όπως αυτό του ΤΟΕΒ Ψυχικού Πεθελινού για την άρδευση 2.250 στρεμμάτων, την αποκατάσταση στα αγροκτήματα του Δήμου, αλλά και την αποκατάσταση του αγροτικού και οδικού δικτύου του Δήμου, την αποκατάσταση των αντλιοστασίων και γενικά της ύδρευσης, την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στο Νέο Σούλι, αλλά και την νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Τέλος ο κ. Νότας αναφέρθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Εμμανουήλ Παππά για την υποστήριξη και την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, αλλά και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται από το Δήμο Εμμανουήλ Παππά

Ναι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά κατέληξε ο κ.Νότας, διαλύοντας τις όποιες φήμες κυκλοφόρησαν για την μετακόμισή του στον Μητροπολιτικό δήμο των Σερρών, και μάλιστα με όλη την παράταξη που δημιουργήθηκε, μετά την πετυχημένη συνεργασία του ίδιου με τον κ. Μπάλτσιο και τον συνδυασμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ