Στις Σέρρες και στο Ζιντζιρλί Τζαμί γυρίσματα από την Roes Cooperativa για το Mobile Culture!

Πραγματοποιούνται στο Ζιντζιρλί Τζαμί το τελευταίο διήμερο γυρίσματα συνεντεύξεων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mobile Culture από τις Roes Cooperativa.


Συγκεκριμένα η Κοιν.Σ.Επ. Roes Cooperativa επισκέφτηκε τις Σέρρες σχετικά με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει σχέση με τις νέες τεχνολογίες στα Μουσεία και γενικότερα τον Πολιτισμό όπως αναφέρει ο συνιδρυτής του Οργανισμού Roes Cooperativa Ηλίας Γιαννόπουλος.

Το Mobile Culture απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που εργάζονται σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ενήλικες σε πολιτιστικά ιδρύματα (GLAM) και ΜΚΟ.

Ο στόχος είναι να παρέχει στους εκπαιδευτές πολιτισμού πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης τεχνολογικών εργαλείων για την ανάπτυξη καλλιτεχνικών παραστάσεων.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το έργο θα αναπτύξει τέσσερα αποτελέσματα:

  • έναν οδηγό με καλές πρακτικές,
  • μια πλατφόρμα εκπαίδευσης,
  • ένα διαδικτυακό σεμινάριο (online course)
  • και έναν οδηγό με προτάσεις για εργαλεία προς τους επαγγελματίες του χώρου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τη βασική δράση 2 του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι και με τη βοήθεια της Σερραϊκής εταιρείας παραγωγής F/8 Studio νέοι άνθρωποι από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία & Πολωνία θα πάρουν μια γεύση από την πόλη των Σερρών ενώ θα απολαύσουν μετά και το πέρας των γυρισμάτων μια ξενάγηση από τον αγαπημένο Serrealismos στη πόλη μας.

Ο Σερραίος Νίκος Αποστολίδης Project Manager στις Roes Cooperativa αναφέρει πώς στόχος του οργανισμού είναι να πραγματοποιήσουμε τέτοιες δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ